1 Mart 2012 Perşembe

ETİ PUFFF



  • hamuru için malzemeler
  • 1yumurta
  • 100 gr.margarin
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım paket kabartmatozu
  • 2,5 su bardağı un
  • üzeri için
  • 1paket krem şanti 
  • yarım su bardağı süt
  • 1kaşık toz jöle+ yarm bardak sıcak su
  • renkli dekor şekerler
  • üst  malzemenin hazırlanışı
  • yarım bardak sütle kremşantiyi  çırpalım yarım bardak sıcak suda erittiğimiz jöleyi sürekli karıştırıp ılıttıktan sonra pelteleşmeden kremşantiye katıp çırpalım üst malzememiz hazır 
  • hamurun yapılışı
  • hamurun malzemelerini sırasıyla karıştırarak yumuşak kıvamlı hamurumuzu hazırlayalım ardından merdaneyle hamuru açıp kalıpla keselim 170 derece fırında 20 dakika pişirelim pişen kurabiyelerin üzerine hazırladığımız kremşantili malzemeden krema pompasıyla sıkıp üzerine dekor şekerlerden serpelim eti puflarımız hazır..
  •                                        afiyet olsun
  •                                                      

Hiç yorum yok: