21 Mart 2012 Çarşamba

gül çiçek tatlısı




tadıda kendi gibi çok güzel bir tatlı 
buyrun arkadaşlar
          









  • malzemeler
  • 125 gr.margarin
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • yarım paket kabartmatozu
  • vanilya
  • 3 su bardağı un
  • ŞERBETİ İÇİN
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon
  • ilk önce şerbeti hazırlayalım soğusun şerbet için 20 dakika yeterli olacaktır.
  • yapılışı
  • karıştırma kabına margarin pudra şekerini karıştıralım yumurtasını,sütü,irmik ve sıvıyağı kabartmatozu ,vanilyayıda ilave edelim iyice yoğuralım kıvamı şeker pare hamuru kıvamında olacak (hamurdan bir miktar üzerindeki çiçek için ayıralım )hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım yuvarladığımız hamuru bıçakla kenarlarından keselim üzerine ayırdığımız hamura kırmızı gıda boyası karıştırıp gül şekli verelim diğer hamurun üzerine yerleştirelim 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim
  • fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetle buluşturalım......
  •                                     AFİYET OLSUN






6 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

değişik ve güzel
ellerine sağlık canım

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

BEN GELDİMMMMMM
ARKADAŞIM BU NE GÜZEL KARŞILAMIŞ
ELLERİNE SAĞLIK.
MUHABBETLE KAL CANIM.

pasta karnavalı dedi ki...

hande hanım hoşgeldiniz çok teşekkür ederim.....

pasta karnavalı dedi ki...

ayşecim canım hoşgeldin güzel sözlerin için teşekkürler .....

Fincan Teyze dedi ki...

değişik bir tatlı tarifi arıyorum... bu tatlıyı atlamışım görmemişim. sunumu da çok şık, bunu mu denesem ;)

pasta karnavalı dedi ki...

bende hep farklı değişik tarifler denemeyi seviyorum bunuda
öyle denemelerim sırasında çıkan bir tatlı modeli
denemeni tavsiye ederim.........