12 Nisan 2012 Perşembe

katmerli külah poğaça











malzemeler
2yumurta(1nin sarısı ayrılacak)
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1paket yaş maya
tuz 
alabildiği kadar un
arasına sürmek için yarım paket margarin 
peynir ,maydonoz
yapılışı
hamuru malzemeleri karıştırarak yoğuralım 20 dakika mayasının gelmesini bekleyelim mayası gelen hamuru portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yufka büyüklüğünde açalım açtığımız hamura margarini tavada eritilmiş yağdan gezdirelim ikiye kesip rulo yapalım yaptığımız ruloyu uzatarak kağıttan yaptığımız küllağın etrafına dolayalım içine maydanozlu  peynirden koyup tepsiye dizelim 200 derece fırında pişirelim..
                                               afiyet olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok beyndım bu güzel görünüşü.Mayalı hamurlarda bu şekiller çok güzel oluyor.Ellerıne saglık harıka görünüyor.