Google+ Followers

3 Şubat 2012 Cuma

bayram tatlıları


herkese meraba bayram yaklaşırken tatlı tarifi vermek istedim gayet güzel kıyır kıyır bir tatlı oluyor açma tatlı düşünenlere tavsiye ederim şimdiden kolaylıklar diliyorum.



                             
  • malzemeler

  • 3yumurta 

  • 1subardağı süt

  • yarım subardağı su

  • 1subardağı sıvıyağ

  • 2 çorba kaşığı sirke

  • biraz tuz

  • 1 paket kabartmatozu

  • 5-6 subardağı un.

  • açmak için yarım kilo nişasta.

  • iç malzeme yarım kilo ceviz

  • şerbeti için

  • 7subardağı tozşeker

  • 7,5 subardağı şeker

  • 1dilim limon

  • yapıılışı:sırasıyla yumurta süt su sıvıyağ ve sirkeyi katıp elimizle biraz karıştırıp kabartmatozunu da katıp yavaş yavaş ununu ilave ederek yoğuralım hamuru iyice yoğurmak lazım ki pürüzsüz yumuşak kıvamlı bir hamur olsun  hamuru yarım saat dinlendirip açma işlemine geçelim hamuru  40 beze yapıp soframıza nişasta döküp hamuru açalım incecik her tarafı eşit kalınlıkta olana kadar açıp hamuru dört eşit                                                              





    • parçaya bölüp resimledim daha rahat anlaşılır diye resimdeki gibi büzüp ortasına ceviz koyup aynen gül böreği gibi sarıp ters çevirip  tepsiye yerleştirelim hamur bitene kadar bu şekilde devam edip  1paket margarini tavaya koyup eritelim erimiş yağı ocaktan alıp 2 subardağı sıvı yağı katıp

    • hamurların üzerine tek tek dökelim 180 derece fırında kızarana  kadar pişirelim.

    • not:bu miktar fazla diyorsanız ölçüyü yarım yapabilirsiniz   bu ölçülerden  ortaboy tepsiyle 2 tepsi oluyor




      •                                                           afiyet olsun

Hiç yorum yok: