10 Mart 2014 Pazartesi

imam sarığı pastası

                    
  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 3 yemek kaşığı süt
  4. 1 su bardağı un
  5. 1 paket vanilya
  6. yarım paket kabartmatozu
  7. 1 paket kakao

     kreması için  

  1. 3 su bardağı süt
  2. yarım su bardağı tozşeker
  3. 2 yemek kaşığı nişasta
  4. 2 yemek kaşığı un
  5. 1paket vanilya
  6. 1 yumurta
  7. üzeri için yarım paket çikolata sosu
  8. 50 gr. çikolata
  9. hindistancevizi
   yapılışı
yumurtaları şekerle özleştirene kadar çırpalım sonra 3 yemek kaşığı süt ,un,kabartmatozu ,vanilya,1paket kakaoyu ilave ederek 
çırpalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye eşit bir şekilde yayarak dökelim 170 derece fırında pişirelim kek pişerken kremayı  hazırlayalım tencereye 2 yemek kaşığı un 2yemek kaşığı nişasta ve yarım bardak şekeri koyalım bunları  karıştırarak sütü  ilave edelim ardından yumurtayı ve ocağa alıp pişirmeye başlayalım sık karıştıralım topaklanmasın koyulaşmaya başlayınca vanilyasını ilave edelim pişen kremayı soğumaya bırakıp üzeri için yarım paket çikolata sosunu 1 bardak sütle pişirelim pişen sosa çikolatayı atıp karıştıra karıştıra soğutalım kabuk tutmasın bu arada pişen ve soğuyan keki bardakla kesip aralarına krema sürelim kenar kısımlarını da keremaya batıralım  yan taraflarını bol hindistancevizine bulayalım en son üzerine birer yemek kaşığı çikolata sosu döküp soğumaya bırakalım...
                                              afiyet olsun                                



Hiç yorum yok: