malzemeler
2 yumurta(1,nin sarısını ayrılacak)
yarım su bardağı süt (ılık olacak)
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı su(ılık olacak)
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
iç malzeme
peynir maydanoz
yapılışı
Mayayı ılık süt ve su karıştıralım ardından sıvıyağ, tozşeker
tuz,yumurtasını ilave edip,yavas yavaş ununu ilave ediyoruz
yumuşak hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp kabarana kadar
bekletiyoruz.Mayalanan hamurdan 12 tane çıkıyor 12 parçaya
bölüp tezgahta elimizle açıp bıçakla orta kısımları ayrılmayacak
şekilde 4 dört,de kesiyoruz tam ortasına peynirden bir miktar
koyup her bir kesiği karşılıklı olarak kapatıyoruz resimdeki gibi
tamamını hazırladığımız hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp
arzuya göre susam,haşhaş serpiştirerek 220 derece fırında
pişiriyoruz....
şekilde 4 dört,de kesiyoruz tam ortasına peynirden bir miktar
koyup her bir kesiği karşılıklı olarak kapatıyoruz resimdeki gibi
tamamını hazırladığımız hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp
arzuya göre susam,haşhaş serpiştirerek 220 derece fırında
pişiriyoruz....
afiyet olsun
2 yorum:
Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.
sunum, tarif, malzeme ölçüleri muhteşem. inanıyorum tadı da öyledir
bu da benim haşhaşlı gül poğaça tarifim :)
Yorum Gönder