31 Ocak 2012 Salı




malzeme:2yumurta(1.nin sarısı üzeri için)

1,5 subardağı süt ve su karışımı(toplam)

1subardağından  bir parmak eksik sıvıyağ

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz (silme)

1paket ınstand maya

100 gr  aralarına sürmek için margarin

5 subardağı un duruma göre eklenebilir

yapılışı:ilkönce su ve süt karışımını ılıtıp mayamızı içine döküyoruz ardından şeker karıştırıp sırasıyla malzemelerimizi katıp yumuşak katı olmacak bir hamur yoğuruyoruz yaklaşık 1 saat mayalamaya  bırakıyoruz mayası gelen hamuru limon büyüklüğünde parçalar koparıp tabak büyüklüğünde açıyoruz içine margarin sürüyoruz sonra üstüste 6 parça  olarak yerleştirip merdaneyle açıyoruz açtımız hamuru 12 parçaya bölerek sigara böreği gibi sarıyoruz ve önceden ısıttığımız 220 derece fırında pişiriyoruz......


Hiç yorum yok: