malzemler:
3yumurta
1 subardağı süt
1subardağı sıvıyağ
1paket kabartmatozu
1 çaykaşığı tuz
alabildiği kadar un
açmak için yarı kilo nişasta
iç malzeme bolca ceviz
150 gr margarin 1subardağı sıvıyağ
şerbeti için:4 subardağı şeker 5 subardağı su 1dilim limon
yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırıp yoğuralım yumuşak özlü bir hamur elde edelim hamuru yarım saat kadar dinlendirelim bu arada biz şerbeti kaynatalım şerbeti az kaynatmayalım sulu olur tatlımız hamursu olur sonra dinlenen hamuru 50 beze yapalım hamurları merdaneyle nişasta serperek tabak büyüklüğünde açalım tekrar aralarına bol nişasta serpip 10 ar 10 ar açalım sonra 10 tanesini bir tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim hamuru yarılayınca cevizi serpelim hamuru açmaya devam edip bitirelim biten baklavayı istediğimiz şekilde kesip 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim fırından çıkarttığımız tatlımızı biraz ılıttıktan sonra şerbeti dökelim üzerini fıstıkla süsleyelim..
2 Şubat 2012 Perşembe
baklava
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder