Google+ Followers

2 Şubat 2012 Perşembe

baklava


  • malzemler:

  • 3yumurta

  • 1 subardağı süt

  • 1subardağı sıvıyağ

  • 1paket kabartmatozu

  • 1 çaykaşığı tuz

  • alabildiği kadar un

  • açmak için yarı kilo nişasta

  • iç malzeme bolca ceviz 

  • 150 gr margarin 1subardağı sıvıyağ

  • şerbeti için:4 subardağı şeker 5 subardağı su 1dilim limon

  • yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırıp yoğuralım yumuşak özlü   bir hamur elde edelim hamuru yarım saat kadar dinlendirelim bu arada biz şerbeti  kaynatalım şerbeti az kaynatmayalım sulu olur tatlımız hamursu olur sonra dinlenen hamuru 50 beze yapalım hamurları merdaneyle nişasta serperek tabak büyüklüğünde açalım tekrar aralarına bol nişasta serpip 10 ar 10 ar açalım sonra 10 tanesini bir tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim hamuru yarılayınca cevizi serpelim hamuru açmaya devam edip bitirelim biten baklavayı istediğimiz şekilde kesip 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim fırından çıkarttığımız tatlımızı biraz ılıttıktan sonra şerbeti dökelim üzerini fıstıkla süsleyelim..

                                                              afiyet olsun..

Hiç yorum yok: