2 Şubat 2012 Perşembe

bafra nokulu




malzemeler:2 yumurta,(1nin akını ayırlıcak üzeri için)1paket ınsdant maya, 1 çaybardağı tozşeker ,2 çaykaşığı tuz,1subardağı sıvıyağ,1 subardağı ılık su ,3,5/4subardağı un.

içmalzeme:1 subardağı kıyılmış fındık veya ceviz 1çaybardağı tozşeker,2 çaykaşığı tarçın isteğe bağlı yarım subardağı kuru üzüm ve sıvıyağ hamura sürmek için..

ypılışı: Aslında bir kaç çeşit tarifle yapılır mayasız hamurdan ekmek hamurundan en  çok yapılan çeşidi bu verdiğim tarife geçiyorum hementüm malzemeyi kariştırıp hamuru yoğurup hamuru mayalanmaya bırakıyoruz 20  25 dakika yeterli geliyor daha sonra hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler kopartıp oklavayla açıyoruz yarım cm kalınlığında sonra üzerine sıvıyağ ile yağlıyoruz ve iç malzemeyi serpiştirip rulo yapıyoruz sonra resimdeki gibi kesip ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp 10 dakika kabarmasını bekleyip  220 derece fırında pişiriyoruz..

heartafiyet olsunheart


Hiç yorum yok: