3 Şubat 2012 Cuma

çiçek buketli pasta




MALZEMELER:8 YUMURTA ,8FİNCAN ŞEKER,8 FİNCAN UN,KABARTMATOZU


YAPILIŞI:ÖNCELİKLE YUMURTALAR TAZE VE ODA ISISINDA OLMALI YUMURTA ŞEKER MİKSERLE İYİCE KOYULAŞINCAYA KADAR ÇIRPILIR ARDINDAN UNU KABARTMATOZUNU EKLEYİP MÜMKÜNSE ELEYEREK KATALIM DAHA İYİ SONUÇ ALINIYOR  PANDİSPANYA KEKİNİ YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ UZUN BORCAM KEK KALIBINA DÖKELİM (BU HAMURDAN 2TANE BATON PANDİSPANYA ÇIKIYOR)170 DERECE FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİLİR 2 TANE SONRA ÜÇE KESİP DAHA ÖNCEDEN PİŞİRDİĞİMİZ KAKAOLU PUDİNGE(SOĞUMUŞ)2 AKET KREMŞANTİYLE ÇIRPIYORUZ HARİKA BİR KREMA OLUYOR TAVSİYE EDERİM KREMAYI ÜÇE BÖLDÜĞÜMÜZ PANDİSPANYALARIN ARASINA BOLCA KREMA SÜRÜP DAMLA ÇİKOLATA SERPİŞTİRELİM  YANYANA İKİ ÜSTÜSTE 3 KAT OLUCAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİP  EN ÜSTE İNCE KREMA SÜRÜP   KENARA BEKLEMEYE ALALIM SONRA ŞEKER HAMURUNU MERDANEYLE AÇIP PANDİSPANYANIN BOYUTLARINA UYGUN ŞEKİLDE  PANDİSPANYANIN ÜZERİNE YERLEŞTİRELİM RENKLİ ŞEKER HAMURLLARINI ÇİÇEK KALIPLARIYLA KESİP RESİMDEKİ GİBİ MODELLEYELİM UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR ............


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: