3 Şubat 2012 Cuma

padişah kavuğu









MERABA ARKADAŞLAR YİNE ŞERBETLİ BİR TATLI TARİFİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM BU TATLIYI BİR SİTEDE GÖRMÜŞ GÖRÜNTÜSÜ ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ  BEN MALZEMELERİ KENDİM TARİFLERİMDEN UYARLADIM TARİFİME BUYRUN..

MALZEMELER:1YUMURTA,1ÇAYBARDAĞI TOZŞEKER,1ÇAYBARDAĞI SIVIYAĞ,YARIM

PAKET MARGARİN,2 KAŞIK YOĞURT ,1 PAKET KABARTMATOZU,ALDIĞI KADAR UN.

HAMURUN İÇ MALZEMESİ FINDIK VEYA CEVİZ 1SUBARDAĞI.

ŞERBETİ İÇİN:2,5 SUBARDAĞI TOZŞEKER 2 SUBARDAĞI SU  YARIM LİMON.

YAPILIŞI:YUMUŞAMIŞ MARGARİNLE ŞEKERİ BİRBİRİNE  ELİMİZLE EZEREK YEDİRELİM

YUMURTASINI SIVIYAĞI YOĞURDU VE KABARTMATOZUNUDA İLAVE EDİP UNU YAVAŞ

KATARAK YOĞURALIM   HAMURUMUZ   YUMUŞAK KIVAMDA OLACAK  DAHA SONRA HAMURDAN KÜÇÜK PARÇA KOPARIP İÇİNİ ELİMİZİN İÇİNDE İÇLİ KÖFTE GİBİ OYUP   1TATLI KAŞIĞI CEVİZ KOYUP YAVAŞÇA YUVARLAYARAK KAPATALIM HAMURDAN ÜZERİ İÇİN BİR MİKTAR AYIRALIM VE HAMURU BU ŞEKİLDE ŞEKİLLENDİRTİKTEN SONRA ÜZERİ İÇİN HAMURDAN MİNİK PARÇA KOPARIP ÜZERLERİNE ŞERİTLER HALİNDE YUVARLAYIP  ÜZERLERİNE YERLEŞTİRELİM EN ÜST KISMADA KÜÇÜK  SİMİT ŞEKLİ VERİP YERLEŞTİRELİM 180 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRELİM ILINDIKTAN SONRA SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜP ŞERBETİ  İYİCE ÇEKİNCE CEVİZ VEYA FISTIKLA SÜSLEYİP SERVİS EDELİM.


AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok: