- 2yumurta
- 1çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı süt
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1paket kurumaya
- 5 su bardağı un
- içine sürmek için yeteri sıvı yağ ve haşhaş..
- yapılışı
- hamuru yoğurmak için ilk önce şeker maya ılık sütü karıştıralım yumurtayı ve diğer malzemeleri ilave edelim hamuru kıvama getirip mayalanmaya bırakalım 30 dakika kadar üzerini kapatalım mayası gelen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açalım açtığımız hamurun üzerine sıvı yağlı haşhaşı sürelim rulo yapalım resimlediğim gibi katlayalım bıçakla her iki uçtan keselim şeklini verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.......
- afiyet olsun
25 Mart 2012 Pazar
haşhaşlı kelebek çörek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
cok güzel bir fikir olmus :)
lezzetli kelebekler..eline sağlık.
mehtap hanım teşekkürler :))
İADEİ ZİYARETE GELDİM CANIM...
MMM HARİKA ELLLERİNE SAĞLIK CANIM..
Yorum Gönder