6 Mart 2012 Salı

krem karamel




  • malzemeler
  • 3 yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1fiske tuz
  • karemel için 1su bardağı tozşeker
   yapılışı:
karamel için tavaya 1subardağı şekeri döküp orta ateşte eriyinceye kadar bekleyelim dikkat edelim şeker kararıp yanmasın   eriyen karamelize olmuş şekeri ısıya dayanıklı kaselere 1 er kaşık dökelim gelelim krem kısmına 2 subardağı sütü  ılık olacak şekilde ılıtalım yarım su bardağı şekeri ve  tuzu,vanilyayı ilave edip mikserle köpük köpük oluncaya dek  çırpalım çırptığımız karışımı kaselerimize paylaştıralım tepsiye kaseleri yerleştirelim kaselerin yarısına gelicek şekilde su koyalım
175 derece fırında ortalama 50 dakika pişirelim kaseyi tutmuşsa karışım pişmiş demektir pişen krem karemelleri soğutup dolapta en az 1 saat bekletelim ve tabağa ters çevirip servis edelim...
                                        afiyet olsun 

2 yorum:

Naliya dedi ki...

elinize sağlık sevgili pasta karnavalı..

bırtutamkekik dedi ki...

MERHABALAR:)
NE HOŞ BİR SAYFA BU BÖYLE.
BAYILDIM LEZZETLERİNİZE..
TAKİPÇİNİZİM SEVE SEVE..
BENDE SİZİ BEKLERİM SAYFAMA,ARZU EDERSENİZ ELBETTE..
KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMLE...
:)