16 Nisan 2012 Pazartesi

alman pastası








malzemeler
2 yumurta
1çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
1 paket yaş maya
alabildiği kadar un
kreması için
1paket kremole
yarım paket kremşantiy
2su bardağı süt
üzeri için çikolata
yapılışı
karıştırma kabına,sütü sıvıyağı,yumurtaları katıp çırpın şekeri ve mayayı karıştırıp unu azar azar ekleyip yoğurun yoğrulan hamurları kurabiye gibi yuvarlayıp tepsiye dizelim ılık fırına sürüp 15 dakika mayalandıralım  mayası gelen hamurları  fırını 200 dereceye alıp pişirelim pastalar soğurken biz kremasını çırpalım 2 bardak süte kremoleyi ve kremşantiy ilave edip iyice çırpalım krema pompasıyla üzerlerinden kestiğimiz pastaların içine sıkalım ben yarısını çilekle süsledim muzlu veya kivilide olabilir  en üstte erittiğimiz çikolatayı gezdirelim kolay gelsin...
                                                afiyet olsun





5 yorum:

Naliya dedi ki...

elinize sağlık alman pastanıza bayıldım .değişik bir tarif .ben hiç denemedim ..

pasta karnavalı dedi ki...

teşekkürler denemeni tavsiye
ederim çok güzel hafif oluyor..

Unknown dedi ki...

Çok güzel minik pastala olmuş,ellerine saglık canım.Bu hafta bende bunlardan denemeyi düşünüyordum.Kolay gelsin.

pasta karnavalı dedi ki...

teşekkürler heden değişik farklı
bir lezzet kolay gelsin....

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık,çok şirinler