Google+ Followers

9 Nisan 2012 Pazartesi

çilekli çikolatalı pastam

   




  •  

  • pandispanya  için
  •   malzemeler
  • 4 yumurta
  • 4 fincan  toz şeker
  • 1 fincan nişasta
  • 1fincan ılık su
  • 4 fincan un
  • 1 paket vanilya
  • 1paket kabartmatozu
  • kreması için
  • 2 su bardağı sıvı krema
  • 1paket krem şantiy
  • 1 paket çikolata( glazür)
  • çilek
  • yapılışı
  • karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları ilk önce aklarını şeker ile mikserle yüksek devirde iyice kar haline gelene kadar çırpalım sonra yumurta sarılarını katıp düşük devirde karıştırmaya devam edelim su,nişasta,unu ve kabartmatozu vanilyayı ilave edip  180 derece fırında pişirelim pişen pandispanyayı 3 çe bölelim krema ve kremşantiyi çırpalım( süt  yerine sıvı krema kullandım)kremayı pandispanya nın katlarına sürelim üzerinede aynı kremadan sürelim erittiğimiz çikolata, çilek ve gevrekle dekore edelim ..
  •                               afiyet olsun

2 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK TATLIM HARİKA OLMUŞ
:)

yazardildare dedi ki...

teşekkürler canım ......