- malzemeler
 - 2 yumurta
 - 125.gr.margarin
 - 2 çorba kaşığı sıvı yağ
 - 1 kutu nişasta
 - 1 çay bardağı şeker
 - 2 - 2.5 su bardağı un
 - 1 paket kbartmatozu
 - 1 paket vanilya
 - üzeri için :2 su bardağı mısır gevreği(rondodan geçirilecek)
 - üzerinini sosu
 - yarım su bardağı sıvı krema ve 6-7 çorba kaşığı sarelle
 - kremayı cezvede ısıtalım içine srelleyi katıp iyice karıştıralım .
 - yapılışı
 - nişasta, yumurta,şekeri iyice yoğurup macun kıvamına getirelim unu yavaş yavaş ilave edelim kabartmatozu vanilyasını da katıp yumuşak kıvamlı hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 180 derece fırında 15 -20 dakika pişirelim kurabiyeler kızarmasın fırından çıkan ve soğuyan kurabiyeleri ilk önce çikolata sosuna çevire çevire batıralım ardından mısır gevreğine buluyoruz kurabiyeler hazır...
 - afiyet olsun
 
7 Nisan 2012 Cumartesi
gevrekli kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)



1 yorum:
Cok tsk.ler canim tarifin yayinda ellerine saglik yine beklerim :)
Yorum Gönder