18 Ağustos 2013 Pazar

burma tatlı




malzemeler
2 yumurta 
1çay bardağı sıvıyağ 
1çay bardağı soda
1çay bardağı süt
1fiske tuz
1paket kabartmatozu
aldığı kadar un
açmak için buğday nişastası 300gr.kadar
içi için ceviz
üzeri için 150 gr.margarin 1su bardağı sıvıyağ
şerbeti için 4 su bardağı şeker 3su bardağı su
 1tutam limon tuzu şerbeti yaklaşık 20 -25 dakika
 kaynatıp hazır edelim
yapılışı
Karıştırma kabına yumurta ve bütün sıvı mazemeleri ekleyelim bir çay kaşığı kadar tuzu ekleyip karıştıralım ardından yavaş yavaş unu ekleyelim yumuşak kıvamlı hamur elde edelim hamuru iyice yoğurursanız açarkende iyi sonuç alırsınız sonra hamurun üzerini örtüp biraz dinlendirelim hamuru 40 parçaya ayırıp yuvarlayarak beze yapalım bezelerin üzerini örtelim kurumasın tek tek açalım iyi yoğurumuş dinlenmiş hamur çok rahat açılıyor açması her ne kadar zahmetliysede sonuç buna değiyor  her bezeyi nişasta serperek açıp ceviz serpiştirip oklavaya sarıp büzelim yavaşca okavadan çıkarıp keserek tepsiye yerleştirelim tamamını bu şekide hazırladıktan sonra sıvıyağı ocakda ılıtıp altını kapatalım içine margarini ekleyip yağın sıcağıyla erimesini bekleyelim  kaşıkla tatlılarımızın üzerine gezdirelim 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim soğuk tatlıya ılık şerbeti dökelim  denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin Hayırlı Bayramlar arkadaşlar..
                                 afiyet olsun

1 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor