malzemeler
2 yumurta
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı soda
1çay bardağı süt
1fiske tuz
1paket kabartmatozu
aldığı kadar un
açmak için buğday nişastası 300gr.kadar
içi için ceviz
üzeri için 150 gr.margarin 1su bardağı sıvıyağ
şerbeti için 4 su bardağı şeker 3su bardağı su
1tutam limon tuzu şerbeti yaklaşık 20 -25 dakika
kaynatıp hazır edelim
yapılışı
Karıştırma kabına yumurta ve bütün sıvı mazemeleri ekleyelim bir çay kaşığı kadar tuzu ekleyip karıştıralım ardından yavaş yavaş unu ekleyelim yumuşak kıvamlı hamur elde edelim hamuru iyice yoğurursanız açarkende iyi sonuç alırsınız sonra hamurun üzerini örtüp biraz dinlendirelim hamuru 40 parçaya ayırıp yuvarlayarak beze yapalım bezelerin üzerini örtelim kurumasın tek tek açalım iyi yoğurumuş dinlenmiş hamur çok rahat açılıyor açması her ne kadar zahmetliysede sonuç buna değiyor her bezeyi nişasta serperek açıp ceviz serpiştirip oklavaya sarıp büzelim yavaşca okavadan çıkarıp keserek tepsiye yerleştirelim tamamını bu şekide hazırladıktan sonra sıvıyağı ocakda ılıtıp altını kapatalım içine margarini ekleyip yağın sıcağıyla erimesini bekleyelim kaşıkla tatlılarımızın üzerine gezdirelim 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim soğuk tatlıya ılık şerbeti dökelim denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin Hayırlı Bayramlar arkadaşlar..
afiyet olsun
1 yorum:
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Yorum Gönder