2 Şubat 2012 Perşembe

cezerye

   


cezerye denemek istediğim evde severek yediğimiz bir lezzetti ve gerçekten evde yaptığım cezerye hazırlarını aratmadı herkesten tam puan aldı cezerye sevenler için mutlaka deneyin derim








  •                  malzemeler  

  •          1kilohavuç

  •          75ogr. şeker

  •          1çaybardağı pekmez

  •          1çaykaşığı tarçın

  •          3,4tane karanfil

  •         100gr.hindistancevizi

  •          2subardağı fındık





     yapılışı:

      havuçları rendeleyip 2 subardağı su ilave ediyoruz suyunu çekene kadar pişirip şekeri ve pekmezi tarçın karanfil ilave ediyoruz şekeri ekleyince su salıyor ama kaynadıkça çekiyor suyunu çekmeye başlayınca karıştıra karıştıra pişiriyoruz yanmasın diye çünkü oldukça koyulaşıyor resimlediğim gibi kaşıkta biraz ağdalaşacak kıvamda ocaktan alıyoruz fındığını ekleyip tepsimizin altına hindistancevizi bolca serpip pişirdiğimiz havucu sıcak sıcak döküyoruz  ve soğumaya bırakıyoruz 2 saat soğuttuktan sonra üzerinede hindistan cevizi döküyoruz dilimliyoruz...

                                                    afiyet olsun..

Hiç yorum yok: