Google+ Followers

3 Şubat 2012 Cuma

ıspanaklı yaşpasta

alzeme:3 yumurta,3 fincan tozşeker,3 fincan un.1 çaybardağı kıyılmış ıspanak,kabartmatozu.

kreması için 2 subardağı süt ,3 yemek kaşığı nişasta ,3 yemek kaşığı tozşeker ,bir paket vanilya  malzemeyi karıştırıp muhallebi pişriyoruz tamamen soğuduktan sonra içine 1paket kremşantiy katıp çırpıyoruz kremamız hazır.

yapılışı:yumurta ve şekeri iyice çırpalım koyulaşınca içine kıyılmış ıspanak ve un kabartmatozunuda katıp çırpalım 180 derece fırında pişirelim.pişen kekimizi üçe bölüp  kelepçeli kalıba( ben pandispanyayıda bu kalıpta pişirdim )ilk katı yerleştirip hazırladığımız kremayı sürüp üzerine damla çikolata serpiyoruz diğer katlarıda yerleştirip en son üzerine biraz kremadan sürüp içinden ufalanan kekten üzerine biraz serpiştirip kremaya gıda boyası katıp krema pompasıyla süsleyip  çilekleride yerleştirip bitiriyoruz    1 saat bekletip kalıptan öyle çıkartalım kısa zamanda  yapılabilen oyalalamayan bir pasta  pratik kolay gelsin.....AFİYET OLSUN......



 


Hiç yorum yok: