27 Haziran 2012 Çarşamba

şekerpare



malzemeler
1 paket margarin
2 yumurta
1su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı irmik
3,5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
üzeri için fındık veya ceviz
şerbeti için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
yapılışı


oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeriyle karıştıralım yumurta sıvıyağ ve yoğurdu ve kabartmatozunu ekleyip yavaş yavaş unu katalım  hamuru yumuşak kıvamda yoğuralım yuvarlayıp fındık veya cevizleri batırıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim hazırladığımız soğuk şerbeti hafif ılınmış şekerparelerin üzerine gezdirelim....
                                        afiyet olsun

3 yorum:

safiye serbest dedi ki...

Selamlar hiç kimseler görmeden mis gibi nefis bu güzel tatlıyı alıveriyim ellerine saglık şahane olmuş arkadaşım

mutfagabuyrun dedi ki...

nasılda çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

MMMM BAYILDIM ..
ELLERİNE SAĞLIK MMMMMMMMM.
ALDIM KAÇTIM.