25 Temmuz 2012 Çarşamba

KADAYIF TATLISI







Malzemeler
yarım kilo kadayıf
100  gr.margarin 
yarım su bardağı sıvıyağ
içi için ceviz
şerbeti için
3,5  su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
şerbet ve suyu  20 dakika kaynatalım kapatıcağımıza yakın limonu sıkalım altını kapatalım soğumaya bırakalım....
kadayıfın yapılışı
kadayıfı iyice didikleyelim ardından margarini eritip sıvıyağı da katıp kadayıfa dökelim iyice harmanlayalım küçük kase veya fincana bir miktar kadayıfı koyalım iyice bastıralım  bir tatlı kaşığı cevizi ortasına döküp cevizin üzerine kadayıftan bir miktar daha ilave edip iyice bastıralım sıkışsın daha sonra dikkatlice cevirip tepsiye yerleştirelim kadayıfın tamamını bu şekilde hazırlayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim pişen kadayıfları biraz ılıtıp şerbetini  dökelim......
                                        AFİYET OLSUN

2 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık afiyet olsun

belguzaranne dedi ki...

HAYIRLI BAYRAMLAR CANIM HEPSI BIRBIRINDEN GUZELELLERINE SAĞLIK