25 Temmuz 2012 Çarşamba
KADAYIF TATLISI
Malzemeler
yarım kilo kadayıf
100 gr.margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
içi için ceviz
şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
şerbet ve suyu 20 dakika kaynatalım kapatıcağımıza yakın limonu sıkalım altını kapatalım soğumaya bırakalım....
kadayıfın yapılışı
kadayıfı iyice didikleyelim ardından margarini eritip sıvıyağı da katıp kadayıfa dökelim iyice harmanlayalım küçük kase veya fincana bir miktar kadayıfı koyalım iyice bastıralım bir tatlı kaşığı cevizi ortasına döküp cevizin üzerine kadayıftan bir miktar daha ilave edip iyice bastıralım sıkışsın daha sonra dikkatlice cevirip tepsiye yerleştirelim kadayıfın tamamını bu şekilde hazırlayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim pişen kadayıfları biraz ılıtıp şerbetini dökelim......
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ellerine sağlık afiyet olsun
HAYIRLI BAYRAMLAR CANIM HEPSI BIRBIRINDEN GUZELELLERINE SAĞLIK
Yorum Gönder