6 Ağustos 2012 Pazartesi

kalbur tatlısı








malzemeler
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
içi için
ceviz
şerbeti için
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
yarım limon
yapılışı
öncelikle şerbeti kaynatalım soğuk olması lazım hamuru için sıvıyağ,süt,kabartmatozu ve 4 su bardağı unu katıp yoğuralım hamur yoğurunca rende veya kalbur üzerinde açıp şekilledirelim içine ceviz koyup kapatıp ters çevirelim tamamını yapıp 200 derece öncaden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim...
                                           afiyet olsun

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

uzun zamandır yapmadım anneannem yapardı
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar canım

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor

pasta karnavalı dedi ki...

çok teşekkür ederim arkadaşlar
büyüklerimizin sıklıkla yaptığı
lezzetli güzel bir tatlı......

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım çoook severim.
ellerine sağlık hayırlı kandiller...
duanı beklerim şeker...