malzemeler
2 yumurta
1su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvıyağ
yarım paket kabartmatozu
6,5 su bardağı un
açmak için yarım kilo nişasta
yarım kilo ceviz
üzeri için
yarım paket margarin
1su bardağı sıvıyağ
şerbeti için
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yarım limon
yapılışı
İlk önce şerbeti kaynatalım soğusun daha sonra sıvı malzemelerin tamamını karıştırma kabına koyalım daha sonra unu ekleyerek güzel pürüzsüz hamur elde edelim hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp oklavayla nişasta serperek (fazla nişasta hamuru sertleştirir)incecik açalım yufkanın üzerine bol ceviz serpiştirip oklavaya sarıp büzelim dikkatlice oklavadan çıkarıp tepsiye yerleştirelim hamurun tamamını hazırladıktan sonra yarım paket margarin 1 su bardağı sıvıyağı ılıtıp tatlımızın üzerine gezdirelim önceden ısınmış 200 derece fırında pişirelim ılındıktan sonra şerbetini dökelim...
afiyet olsun
5 yorum:
İYİ BAYRAMLAR DİLERİM,TATLILAR ENFES..
teşekkür ederim mehtap hanım sizede iyi bayramlar.....
Nefis görülüyor firindan alinmis gibi :))
Ellerinize saglik.
Maraminiz mübarek olsun
arkadasim yazmadan edemicem yorum altina kelime dogrulama eklemissin yorum birakmakda ben cok zorlandim bence olmasa daha cok yorum alirsin
paşasofram teşekkür ederim canım seninde bayramın mübarek olsun
uyarı için ayrıca teşekkür ederim farkında değildim düzeltmeye çalıştım ..,
Yorum Gönder