24 Aralık 2012 Pazartesi

midye poğaça



malzemeler
2 yumurta(1tanasinin sarısı üzeri için )
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şekeri
1 paket kuru maya aldığı kadar un
arasına sürmek için 150 gr.margarin
yapılışı 
karıştırma kabına ılık sütü mayayı katarak karıştıralım sırasıyla yoğurt,sıvıyağ,şeker,tuz,yumurtayı da ilave edip unu ekleyerek yoğuralım yoğurduğumuz hamuru 15 dakika dinlendirip  8 parçaya bölelim her parçayı tabak büyüklüğünde açıp aralarına yağı sürelim üst üste dizelim hamurları yufka büyüklüğüne getirip rulo yapalım yaptığımız ruloları  bir parmak kalınlığında keselim
kestiğimiz hamurun yassılaştırıp katlıyalım hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp önceden ısıttığımız 220 derece fırında kızara kadar pişirelim.
                                             afiyet olsun

3 yorum:

*mehtap dedi ki...

mayalı poğaçaları seviyorum,yumuşacık güzel oluyor ,eline sağlık.

pasta karnavalı dedi ki...

teşekkür ederim canım
bende seviyorum bide erken bayatlamasa :))

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık