8 Mart 2013 Cuma

REVANİ TATLISI





MALZEMELER
3yumurta
1 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı süt
1paket irmik
1su bardağı un
3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
100 gr.hindistancevizi
1su bardağı fındık
1 paket kabartmatozu
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI
İlk önce ölçüye göre şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım sonra hamuru için 3 yumurtayı ve şekeri çırpma teliyle çırpalım süt diğer malzemeleri ilave edelim akışkan kıvamlı hamurumuzu tepsiye dökelim önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini döküp süsleyelim ..
                                     afiyet olsun

6 yorum:

Fatosca Tadlar dedi ki...

Merhaba canım,
Bayılırım revaniye, şimdi olsa da yesem...
Sunum harika olmuş, ellerine sağlık.
Güzel yorumun için teşekkür ediyorum,
sevgiyle kal canım:))

pasta karnavalı dedi ki...

bende teşekkür ediyorum fatoşcum sevgiler..

Magia da Inês dedi ki...

¸.•°♡♡
Que delícia!
Uma sobremesa enfeitada com flores!
Apetitosa!
Bom sábado com tudo de bom!
Beijinhos do Brasil
¸.•°♡♡

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık,sevgiler

Unknown dedi ki...

ne kadar cici olmuş,çiçek gibi:)
Ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..

pasta karnavalı dedi ki...

değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim aarkadaşlar sevgiler..