8 Mart 2013 Cuma
REVANİ TATLISI
MALZEMELER
3yumurta
1 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı süt
1paket irmik
1su bardağı un
3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
100 gr.hindistancevizi
1su bardağı fındık
1 paket kabartmatozu
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI
İlk önce ölçüye göre şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım sonra hamuru için 3 yumurtayı ve şekeri çırpma teliyle çırpalım süt diğer malzemeleri ilave edelim akışkan kıvamlı hamurumuzu tepsiye dökelim önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini döküp süsleyelim ..
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Merhaba canım,
Bayılırım revaniye, şimdi olsa da yesem...
Sunum harika olmuş, ellerine sağlık.
Güzel yorumun için teşekkür ediyorum,
sevgiyle kal canım:))
bende teşekkür ediyorum fatoşcum sevgiler..
¸.•°♡♡
Que delícia!
Uma sobremesa enfeitada com flores!
Apetitosa!
Bom sábado com tudo de bom!
Beijinhos do Brasil
¸.•°♡♡
ellerine sağlık,sevgiler
ne kadar cici olmuş,çiçek gibi:)
Ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim aarkadaşlar sevgiler..
Yorum Gönder