7 Nisan 2012 Cumartesi

gevrekli kurabiye





  • malzemeler
  • 2 yumurta 
  • 125.gr.margarin
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 - 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kbartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • üzeri için :2 su bardağı mısır gevreği(rondodan geçirilecek)
  • üzerinini sosu
  • yarım su bardağı sıvı krema ve 6-7 çorba kaşığı sarelle 
  • kremayı cezvede ısıtalım içine srelleyi katıp iyice karıştıralım .
  • yapılışı
  • nişasta, yumurta,şekeri iyice yoğurup macun kıvamına getirelim unu yavaş yavaş ilave edelim kabartmatozu vanilyasını da katıp yumuşak kıvamlı hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  180 derece fırında 15 -20 dakika  pişirelim kurabiyeler kızarmasın fırından çıkan ve soğuyan kurabiyeleri ilk önce çikolata sosuna çevire çevire batıralım ardından mısır gevreğine buluyoruz kurabiyeler hazır...
  •                                    afiyet olsun

1 yorum:

PaSaSofraM dedi ki...

Cok tsk.ler canim tarifin yayinda ellerine saglik yine beklerim :)