- malzemeler
- 2 yumurta
- 125.gr.margarin
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 kutu nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 - 2.5 su bardağı un
- 1 paket kbartmatozu
- 1 paket vanilya
- üzeri için :2 su bardağı mısır gevreği(rondodan geçirilecek)
- üzerinini sosu
- yarım su bardağı sıvı krema ve 6-7 çorba kaşığı sarelle
- kremayı cezvede ısıtalım içine srelleyi katıp iyice karıştıralım .
- yapılışı
- nişasta, yumurta,şekeri iyice yoğurup macun kıvamına getirelim unu yavaş yavaş ilave edelim kabartmatozu vanilyasını da katıp yumuşak kıvamlı hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 180 derece fırında 15 -20 dakika pişirelim kurabiyeler kızarmasın fırından çıkan ve soğuyan kurabiyeleri ilk önce çikolata sosuna çevire çevire batıralım ardından mısır gevreğine buluyoruz kurabiyeler hazır...
- afiyet olsun
7 Nisan 2012 Cumartesi
gevrekli kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Cok tsk.ler canim tarifin yayinda ellerine saglik yine beklerim :)
Yorum Gönder