malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
2 kaşık nişasta
1 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 paket vanilya
1 kutu kremşanti
1,5 su bardağı süt
bol ceviz
bol hindistan cevizi
üzeri için
şam fıstığı
fındık draje
YAPILIŞI
Öncelikle yağı tencerede eritip unu ilave edelim unun kokusu çıkana kadar kavurup şekeri nişastayı katıp sütü yavaş yavaş ilave edelim topaklanmasın iyice karıştıralım koyulaşıp kıvama gelene kadar pişirelim vanilyasını ilave edelim tepsiyi sudan geçirelim tepsiye bol bol hindistancevizi serpelim pişirdiğimiz muhallebiyi sıcakken tepsiye dökelim muhallebi soğurken 1,5 su bardağı sütle kremşantiyi çırpalım tamamen soğumuş muhallebinin üzerine döküp iyice spatulayla üzerine yayalım buzdolabında en az 2 saat bekletip ince ince şerit şerit keselim içine ceviz serpiştirip spatula yardımıyla rulo yapalım üzerine şam fıstığı ve fındık drajle süsleyelim...
afiyet olsun
4 yorum:
eline sağlık... ben de arasına muz koyarak yapıyordum krem şantisiz. eminim böyle çok lezzetli olmuştur...
deneyeceğim
ellerine sağlık...sevgiler
teşekkür ederim fincan teyze lezzetli hafif bir tatlı
bende muzlu demedim bide öylede denerim sevgiler..
çatlak kafecim canım çok teşekkürler...
Yorum Gönder