1 Ağustos 2012 Çarşamba

sultan lokumu




malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
2 kaşık nişasta
1 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 paket vanilya
1 kutu kremşanti
1,5 su bardağı süt
bol ceviz
bol hindistan cevizi
üzeri için 
şam fıstığı
fındık draje
YAPILIŞI
Öncelikle yağı tencerede eritip unu ilave edelim unun kokusu çıkana kadar kavurup şekeri nişastayı katıp sütü  yavaş yavaş ilave edelim topaklanmasın iyice karıştıralım koyulaşıp kıvama gelene kadar pişirelim vanilyasını ilave edelim tepsiyi sudan geçirelim tepsiye bol bol hindistancevizi serpelim pişirdiğimiz muhallebiyi sıcakken tepsiye dökelim muhallebi soğurken 1,5 su bardağı sütle kremşantiyi çırpalım tamamen soğumuş muhallebinin üzerine döküp iyice spatulayla üzerine yayalım buzdolabında en az 2 saat bekletip ince ince şerit şerit keselim içine ceviz serpiştirip spatula yardımıyla rulo yapalım üzerine şam fıstığı ve fındık drajle süsleyelim...
                                         afiyet olsun


4 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

eline sağlık... ben de arasına muz koyarak yapıyordum krem şantisiz. eminim böyle çok lezzetli olmuştur...
deneyeceğim

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık...sevgiler

pasta karnavalı dedi ki...

teşekkür ederim fincan teyze lezzetli hafif bir tatlı
bende muzlu demedim bide öylede denerim sevgiler..

pasta karnavalı dedi ki...

çatlak kafecim canım çok teşekkürler...